Două nunți ca în povești

Faceti CLICK pe imagine

De abia așteptam să scriu acest articol pe site. De ce? Pentru că am avut norocul să particip in calitate de fotograf la o nuntă, care de fapt au fost două :), ca în povești.

Andreea și Mihai, protagoniștii sesiunii foto pre-wedding din toamna anului trecut, au avut două nunți cu totul și cu totul speciale. De ce spun asta? Pentru că au decis să țină nu o recepție, ci două, astfel încât să mulțumească pe toată lumea.

Prima nuntă s-a ținut în județul Bihor, orășelul Beiuș. Am ajuns cu o seară înainte la mirii noștri și am fost întâmpinat de o familie frumoasă și foarte ospitalieră. Am fost luat în primire de unchiul miresei care mi-a administrat o injecție cu pălincă să dorm dus peste noapte și să fiu odihnit pentru a doua zi. :-)

Nunta a început chiar dis de dimineață într-un sătuc bihorean, aproape de Peștera Urșilor, locul unde a copilărit mireasa noastră. Am fost martor al unor obiceiuri tradiționale de care eu unul nu știam până atunci.

Am mers cu alaiul de nuntași de acasă până la biserică îm corul urătorilor pe un drum prăfuit de căldura lui Mai…un drum parcă rupt din poveștile lui Ion Creangă. Nunta a continuat cu petrecerea din Beiuș, unde dansurile tradiționale bihorene m-au făcut să amețesc pentru câteva momente. :-)

Cea de-a doua nuntă s-a ținut la mine în zonă, în Oltenia. :-) Nu mai văzusem Târgu Jiul până atunci. Mi-a plăcut acest oraș foarte mult.

Împreună cu proaspeții însurăței am tăcut la Masa Tăcerii, le-am imortalizat sărutul sub Poarta Sărutului si am continuat să documentez fiecare clipă a acelei zile unice din viața lor. La petrecere, oltenii s-au desfășurat pe ritmul sârbelor oltenești atât de mult iubite în acea zonă.

M-am simțit extraordinar alături de Mihai și Andreea și le doresc să aibă parte de o căsnicie ca în povești și de mulți, mulți copii sănătoși și voioși.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *